sâmbătă, 28 noiembrie 2020

764-SFARSITUL LUMII PE CARE IL VREM TOTI - Proiectul Diabolic al WEF: „Resetarea viitorului agendei de lucru” - După „Marea resetare”. Un viitor oribil

The Post Covid World, Proiectul Diabolic al WEF: „Resetarea viitorului agendei de lucru” - După „Marea resetare”. Un viitor oribil

 

De Peter Koenig

Global Research, 25 noiembrie 2020

 

Forumul Economic Mondial (WEF) tocmai a publicat (octombrie 2020) așa-numita Carte Albă, intitulată „ Resetarea viitorului agendei de muncă - într-o lume post-Covid ”.

Acest document de 31 de pagini arată ca un plan despre cum să „executați” - pentru că o execuție (sau implementare) ar fi - „Covid-19 - The Great Reset” (iulie 2020), de Klaus Schwab , fondator și CEO (din fondarea WEF în 1974) și asociatul său Thierry Malleret .

Ei numesc „Resetarea viitorului” o Carte albă, ceea ce înseamnă că nu este chiar o versiune finală. Este un proiect de fel, un balon de încercare, pentru a măsura reacțiile oamenilor. SE CITEȘTE ÎNTR-ADEVĂR CA POVESTEA UNUI CĂLĂU. 

Este posibil ca MULȚI OAMENI SĂ NU O CITEASCĂ - NU AU CONȘTIENTIZAREA EXISTENȚEI SALE. DACĂ AR FACE-O, AR URCA ÎN ARME ȘI AR LUPTA CU ACEST ULTIM PLAN TOTALITAR, OFERIT LUMII DE CĂTRE WEF.

Acesta promite un viitor oribil pentru unii - plus 80% din (supraviețuitorii) populației. „1984” al lui George Orwell citește ca o fantezie benignă, în comparație cu CEEA CE WEF ARE ÎN MINTE PENTRU UMANITATE.

Perioada de timp este de zece ani - până în 2030 - ar trebui pusă în aplicare agenda ONU 2021 - 2030.

Măsuri de afaceri planificate ca răspuns la COVID-19:

§ O accelerare a proceselor de lucru digitalizate, ceea ce duce la 84% din toate procesele de lucru ca conferințe digitale sau virtuale / video.

§ Aproximativ 83% DINTRE OAMENI SUNT PLANIFICAȚI SĂ LUCREZE DE LA DISTANȚĂ - aDICĂ NU MAI EXISTĂ INTERACȚIUNI ÎNTRE COLEGI - DISTANȚAREA SOCIALĂ ABSOLUTĂ, SEPARAREA UMANITĂȚII DE CONTACTUL UMAN.

§ APROXIMATIV 50% DIN TOATE SARCINILE SUNT PLANIFICATE SĂ FIE AUTOMATIZATE - cu alte cuvinte, aportul uman va fi drastic diminuat, chiar și în timp ce lucrează la distanță.

§ Accelerați digitalizarea perfecționării / recalificării (de ex. Furnizorii de tehnologie educațională) - 42% din actualizarea abilităților sau instruirea pentru noi abilități vor fi digitalizate, cu alte cuvinte, fără contact uman - totul pe computer, inteligență artificială (AI), algoritmi.

§ O accelerare a implementării programelor de perfecționare / recalificare - 35% din abilități sunt planificate să fie „re-instrumentate” - adică ABILITĂȚILE EXISTENTE SUNT PLANIFICATE SĂ FIE ABANDONATE - DECLARATE DEFECTE.

§ Accelerarea transformărilor organizaționale în curs (de exemplu, restructurarea) - 34% din structurile organizaționale actuale sunt planificate să fie „restructurate” - sau, cu alte cuvinte, structurile organizaționale existente vor fi declarate învechite - pentru a face loc pentru noi seturi de cadre organizaționale, digitale structuri care oferă CONTROLUL MAXIM ASUPRA TUTUROR ACTIVITĂȚILOR.

§ Reatribuiți temporar lucrătorii la diferite sarcini - se așteaptă ca aceasta să atingă 30% din forța de muncă. Asta înseamnă, de asemenea, scări de salarizare complet diferite - cel mai probabil salarii invivabile, ceea ce ar face ca „salariul de bază universal” sau „venitul de bază”, de asemenea planificat, să fie un salariu care abia vă permite să supraviețuiți, o nevoie evidentă. - Dar TE-AR FACE TOTAL DEPENDENT DE SISTEM - UN SISTEM DIGITAL, UNDE NU AI NICIUN CONTROL.

§ Reduceți temporar forța de muncă - se estimează că afectează 28% din populație. Este o cifră suplimentară a șomajului, deghizată, deoarece „temporar” nu va reveni niciodată la normă întreagă.

§ REDUCEREA PERMANENTĂ A FORȚEI DE MUNCĂ - 13% FORȚA DE MUNCĂ REDUSĂ PERMANENT.

§ Creșteți temporar forța de muncă - 5% - nu există nicio referire la ce tip de forță de muncă - probabil forță de muncă necalificată care mai devreme sau mai târziu va fi înlocuită și de automatizare, de IA și robotizarea locului de muncă.

§ Nici o măsură specifică implementată - 4% - înseamnă asta, doar 4% vor rămâne neatinse? Din algoritm și NOI LOCURI DE LUCRU DIRECȚIONATE DE AI? - oricât de mică și nesemnificativă este figura, sună ca o „gândire de dorință”, care nu va fi realizată niciodată.

§ Creșterea permanentă a forței de muncă - doar 1% este proiectat ca „forță de muncă permanent crescută”. Acest lucru nu este, desigur, nici măcar cat produsele cosmetice. Este o glumă.

Acesta este ceea ce se propune, și anume PROCESUL CONCRET DE IMPLEMENTARE A MARII RESETĂRI.

Marea Resetare prevede, de asemenea, o schemă de creditare, prin care toate datoriile personale ar fi „iertate” - împotriva PREDĂRII TUTUROR BUNURILOR PERSONALE UNUI ORGANISM ADMINISTRATIV SAU UNEI AGENȚII - AR PUTEA FI FMI.

DECI, NU AI DEȚINE NIMIC - ȘI AI FI FERICIT. Pentru că toate necesitățile tale vor fi asigurate.

De asemenea, nu ar trebui să vă gândiți să nu fiți de acord cu sistemul, deoarece - până acum fiecare dintre voi a fost vaccinat covid și nano-cipat - astfel încât, cu 5G și în curând să vină 6G, MINTEA DVS. POATE FI CITITĂ ȘI INFLUENȚATĂ.

Vă rugăm să nu numiți asta o teorie a conspirației. ESTE O CARTE ALBĂ, UN „RAPORT DE AUTORITATE” AL WEF.

DARPA - Agenția pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării, face parte din Pentagon - și a dezvoltat în urmă cu ani de zile tehnologia. Este doar o chestiune de timp să o implementăm. Și implementată va fi, dacă noi, oamenii, nu protestăm - neascultarea civilă masivă este ordinul - și asta mai devreme decât mai târziu.

CU CÂT AȘTEPTĂM MAI MULT CU ACȚIUNEA, CU ATÂT MAI MULT VOM DORMI ÎN ACEST DEZASTRU UMAN ABSOLUT.

*

Relațiile sociale și umane sunt eviscerate.

Acest lucru are mai multe avantaje pentru această nouă abordare WEF „totalitară” a umanității - de a controla umanitatea.

- NOI, OAMENII, NU NE PUTEM RĂZVRĂTI, NU MAI AVEM COEZIUNE ÎNTRE NOI,

- „Noi, oamenii”, SE VA JUCA UNUL ÎMPOTRIVA CELUILALT - și există un control digital absolut asupra umanității - executat de o mică superelită.

-Nu avem acces la acest control digital - este mult dincolo de puterea noastră. Ideea este că vom crește treptat în ea - cei dintre noi care ar putea supraviețui. Într-o generație cam așa, se așteaptă să devină Noul Normal .

„Unghiul de supraviețuire” este un aspect care nu este menționat direct nici în Marea Resetare, nici în „Ghidul de implementare” - adică în Cartea albă „Resetarea viitorului agendei de lucru - într-o lume post-Covid”.

Bill Gates, Rockefeller, Kissinger și colab. , Nu au făcut niciodată un secret din opinia lor puternică că lumea este supra-populată și că NUMĂRUL DE OAMENI TREBUIE REDUS LA PROPRIU. AVEM DE-A FACE CU EUGENIȘTI.

O metodă perfectă pentru reducerea populației mondiale este inițiată de Bill Gates și programele de vaccinare susținute de OMS. Scandalurile unor astfel de programe de vaccin dezastruoase care au dus la moartea copiilor au fost înregistrate în India (în anii 1990), Kenya (2014 și după aceea) și alte părți ale lumii.

A se vedea, de asemenea, un TedTalk foarte dezvăluitor de Bill Gates din februarie 2010, „ Innovating to Zero ”, aproape în momentul în care a fost emis „Raportul Rockefeller 2010” - chiar raportul care ne-a oferit până acum, „Scenariul Lock Step” - și o trăim acum. Protestând cu greu - întreaga lume - 193 de țări membre ONU - a fost cooptată sau constrânsă în urma acestui abuz al drepturilor omului la scară globală.

Ceea ce nu raportează, Marea Resetare și „Resetarea viitorului muncii” nu menționează cine va pune în aplicare aceste noi reguli draconice? - Se presupune că sunt aceleași forțe care sunt acum instruite pentru războiul urban și pentru suprimarea revoltelor și a tulburărilor sociale - sunt poliția și armata.

O parte a Organizației noastre Populare pentru Neascultare Civilă va fi despre cum să se concentreze și să vorbească cu ei, educând, informând poliția și militarii pentru ce vor fi folosiți de această mică elită și că, în cele din urmă, ei sunt, de asemenea, doar ființe umane , ca și noi ceilalți, prin urmare, ei s-ar ridica mai bine în apărarea oamenilor, a umanității. Același lucru trebuie făcut și profesorilor și personalului medical - informații, adevărul neîngrădit.

Aceasta este provocarea. Dacă reușim - jocul s-a terminat. Dar este un drum lung.

Dezinformarea mass-media este brutală și puternică și greu de contrazis pentru „noi”, fără un buget considerabil pentru contrapropagandă și ca un grup de oameni, care este din ce în ce mai divizat chiar de mass-media. Purtarea obligatorie de măști și distanțarea socială - a făcut deja dușmani din ceea ce am fost, colegi, prieteni, chiar și în cadrul familiilor.

Chiar acest diktat a reușit să creeze rupturi, diviziuni și discordii în societățile noastre

Nici o teamă - ci mărunțirea „Resetarea viitorului muncii” și „Marea resetare” literalmente în bucăți - cu o alternativă umană care ar elimina organizațiile precum WEF și agențiile ONU cooptate, precum OMS, UNICEF, OMC Banca Mondială, FMI - și poate chiar întregul sistem ONU. Liderii politici și de afaceri din spatele acestui proiect trebuie confruntați. Trebuie aplicate principiile fundamentale ale dreptului internațional, inclusiv Nürnberg.

https://www.globalresearch.ca/world-economic-forum-step-two-resetting-future-work-agenda-after-great-reset/5729175


Niciun comentariu: